Om algoritmen på Jobeffekter.dk

Den bagvedliggende algoritme for beregning af jobeffekt på hjemmesiden Jobeffekter.dk


Når du fremsøger en jobeffekt på Jobeffekter.dk, sker det ved hjælp af en algoritme, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udviklet i fællesskab med forskere.

Algoritmen starter med at finde samtlige studieresultater, som helt eller delvis matcher dine valgte søgekriterier. Hvert studieresultat giver et vidensbidrag på baggrund af studieresultatets kvalitet og relevans, som udregnes ved hjælp af forskernes vægtning af studierne og kombinationsfaktor. Der kan forekomme flere studieresultater af hvert unik studie.

Resultaternes vidensbidrag aggregeres til at udgøre den samlede vidensmængde. Vidensmængden kan være mellem 0 og 1, hvor 1 opnås ved højeste relevans og kvalitet. Det svarer til et resultat fra et dansk højkvalitetsstudie, baseret på et randomiseret kontrolleret forsøg og udgivet i et af de højest rangerede videnskabelige tidsskrifter.

I nedenstående gives et eksempel på, hvordan vidensbidraget af et studieresultat udregnes.

Eksempel

Forskeren har indtastet et studie, der estimerer en positiv effekt af et virksomhedsrettet tilbud for forsikrede arbejdsmarkedsparate ledige. Studiet er en effektanalyse på registerbaseret data fra Danmark. Resultaterne har ikke været udgivet i et videnskabeligt tidsskrift og forskeren har kvalitetsvurderet studiet som tilfredsstillende.

Studieresultatets vidensbidrag vil i dette tilfælde være følgende, hvis søgningen er afgrænset til virksomhedsrettede tilbud for forsikrede arbejdsmarkedsparate ledige:

Kriterium

Karakteristika

Vægt

Kvalitetsvurdering

Tilfredsstillende

0,5

Analysemetode

Økonometrisk/statistisk effektstudie

0,8

Geografi

Danmark

1

Udgivet i videnskabeligt tidsskrift

Nej

0,5

Kombinationsfaktor

Nej 

1

Vægtning af multiple resultater

Studiet indeholder to resultater i kategorien ”Delmålgrupperesultater”

0,5

Resultatets vidensbidrag*

0,1

*Den samlede vægtning

Dette resultat vil derfor indgå med vægten 0,1 for en positiv effekt, i beregningen af jobeffekten for virksomhedsrettede tilbud for forsikrede arbejdsmarkedsparate ledige.